De beste boekhoudsoftware voor e-commerce winkels en hoe te kiezen

Wanneer u een e-commercebedrijf runt, hebt u boekhoudsoftware nodig die veel van uw boekhoudwerk automatiseert. Als u met een accountant werkt of samenwerkt met een boekhoudkantoor, gebruikt u waarschijnlijk al boekhoudsoftware.

Maar als je net begint met je e-commercebedrijf en op zoek bent naar de ideale boekhoudsoftware, zijn er verschillende opties beschikbaar.

In dit bericht hebben we de beste ecommerce boekhoudoplossingen vergeleken om u te helpen de juiste beslissing te nemen.
Wat is ecommerce boekhoudsoftware?

Ecommerce boekhoudsoftware verschilt van gewone boekhoudsoftware. Het omvat alle ecommerce en online winkel-gerelateerde zaken om uw bedrijf dienovereenkomstig te belasten.

Bij het kiezen van de juiste boekhoudsoftware, is het verstandig om er een te kiezen die functies heeft die gunstig zijn voor ecommerce bedrijven.

Hoe verlaagt u uw controlerisico

Veel uitdagingen waar ecommerce bedrijfseigenaren mee te maken hebben, kunnen worden opgelost door de juiste boekhoudsoftware te kiezen. Het kiezen van de juiste oplossing komt neer op het vergelijken van de belangrijkste functies.

Hoewel u misschien denkt dat elke boekhoudsoftware alles heeft wat u nodig hebt, zult u verrast zijn dat sommige basisfuncties misschien niet zijn inbegrepen. Hier zijn de belangrijkste functies om naar te zoeken:

1. Platform integraties

Uw boekhoudsoftware moet gemakkelijk integreren met uw e-commerce platform, zoals Squarespace, Shopify, BigCommerce, en WooCommerce. Bovendien moet het gemakkelijk te integreren zijn met tools van derden, zoals contractbeheer en meer.

Met deze integraties kunt u automatisch uw voorraadniveaus, belastingen, geïnde betalingen en meer bijwerken.

2. Uitgebreide rapporten

De meeste grote boekhoudpakketten bieden een basisrapportage. Als uw e-commerce bedrijf een snelle groei verwacht, heeft u geavanceerde rapportages nodig. U zou maandelijkse, wekelijkse rapporten moeten krijgen – vooral voorraadrapporten.

3. Omzetbelasting configuratie

Als online bedrijf is omzetbelasting erg verwarrend. Uw boekhoudsoftware moet het zo gemakkelijk mogelijk maken om omzetbelasting in rekening te brengen en te verantwoorden.

4. 24/7 ondersteuning

24/7 ondersteuning is noodzakelijk wanneer de back-end boekhouding van uw bedrijf op één applicatie of software draait. Het is belangrijk om de beoordelingen en recensies te bekijken om te zien hoe de klantenondersteuning van een softwarebedrijf zich houdt.

De 7 beste ecommerce accounting software van 2021

Er zijn tientallen opties voor boekhoudsoftware beschikbaar in 2021. Marktleiders zoals QuickBooks en NetSuite blijven nieuwe functies bieden die het zakelijke boekhoudproces vereenvoudigen.

Verschillende nieuwe softwarebedrijven, zoals FreeAgent en Wave, streven ernaar om te veranderen hoe boekhoudsoftware werkt om het voor elke bedrijfseigenaar gemakkelijk te maken om boekhoudinspanningen te beheren.
1. QuickBooks

QuickBooks is de toonaangevende boekhoudsoftware voor het midden- en kleinbedrijf. Het biedt on-premises boekhoudkundige toepassingen en cloud-gebaseerde versies met functies zoals het bijhouden van uitgaven, het bijhouden van rekeningen en vervaldata, en rapportage.

QuickBooks heeft veel functies voor e-commercebedrijven en biedt alles wat u nodig hebt om uw voorraad, belastingen, uitgaven en meer goed bij te houden. Met native integraties voor grote e-commerceplatforms zoals Shopify en BigCommerce moet QuickBooks zeker op uw radar staan.
QuickBooks functies

Automatische dagelijkse synchronisatie: Importeer snel en eenvoudig al je orders en terugbetalingen van je e-commerceplatform in QuickBooks. U kunt ervoor kiezen om automatisch ordergegevens te synchroniseren en historische gegevens te exporteren vanuit de account van uw e-commerce platform.

Ondersteuning voor betalingen (Shopify Payments, PayPal, enz.): Synchroniseer automatisch uw uitbetalingen en vergoedingen met QuickBooks.
Ordergegevens: Elke order die u vanuit uw ecommerceplatform naar QuickBooks exporteert, bevat automatisch alle regelitems, verzendkosten en belastingen.

Synchroniseer product- en voorraadniveaus: Importeer producten en voorraadniveaus van Quickbooks Online naar uw e-commerceplatform.

QuickBooks voordelen

Integreert met de meeste e-commerce platforms
Gemakkelijk in gebruik
Verbindt met alle grote accounts
Eenvoudige prijsstructuur
Tal van rapportagefuncties en sjablonen

QuickBooks nadelen

Geavanceerde functies hebben een steile leercurve

Hier vindt u meer informatie over QuickBooks.

2. FreeAgent

FreeAgent is een cloud-gebaseerde boekhoudoplossing voor eigenaren van kleine bedrijven voor het beheren van facturen, uitgaven, salarisadministratie, belastingaangiften en andere boekhoudkundige taken.
FreeAgent-functies

Schattingen en facturen
Rapportage over uitgaven, inkomsten en winstgevendheid
Tijdregistratie
Rapportagedashboard voor belastingen, uitgaven en meer
Bankverbindingen voor het importeren van transacties

FreeAgent Voordelen

Gemakkelijk te gebruiken
Gratis prijsplan beschikbaar
Regelmatige updates met nieuwe functies
Uitstekende fiscale rapportage mogelijkheden

FreeAgent Nadelen

Prijziger dan andere concurrenten
Meer sjabloonopties nodig
Gebrek aan 24/7 ondersteuning

3. Wave Boekhouding

Wave is een web-based geïntegreerde boekhoudoplossing die exclusief is ontworpen voor kleine bedrijven. Met de bank reconciliatie functie, kunnen bedrijven hun bankrekeningen, PayPal-rekeningen, en andere gegevensbronnen koppelen voor real-time transactie records.

Bedrijven kunnen ook rapporten genereren, zoals balansen, omzetbelastingrapporten, debiteuren- en crediteurenrekeningen.
Wave functies

Facturatie
Facturering
Betalingen bijhouden
Loonlijst beheer
Financieel beheer
Ontvangsten

Voordelen van Wave

Een van de meest betaalbare opties op de markt
Concurrerende tarieven voor de verwerking van creditcardtransacties en bankoverschrijvingen
Mobiele apps beschikbaar zodat u altijd uw rapporten en rekeningen kunt controleren

Nadelen van Wave

Maakt alleen gebruik van boekhouding op transactiebasis en biedt geen ondersteuning voor boekhouding op kasbasis
Er zijn slechts 12 basisrapporten beschikbaar, zonder maatwerk

4. FreshBooks
FreshBooks functies

Aanpasbare facturen
Betalingsherinneringen
Automatische boete voor te laat betalen
Verwerking van kredietkaarten
Kortingen toevoegen aan facturen
En meer

Voordelen van FreshBooks

Gemakkelijk in gebruik
Integreert met de meeste e-commerce platforms
Voortdurend updates met nieuwe functies
Gedetailleerde helpartikelen voor self-service ondersteuning
Eenvoudige prijsstructuur

Nadelen van FreshBooks

Beperkte voorraadregistratie
Ondersteunt alleen eenmalige boekhouding
Rapportagefuncties ontbreken in vergelijking met andere software

Meer informatie over FreshBooks vindt u hier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *